Založ si blog

Svokru seklo v krížoch, zvolila prekvapujúce riešenie.

Moja svokra je zarytá ateistka a materialistka. Veci medzi nebom a zemou neuznáva, odmieta sa o nich baviť a keď sa v jej okolí nejaké vyskytnú, stavia sa k nim skôr ironicky. Liečiteľskú stránku mojej práce obchádza taktným mlčaním. Vyjadrila sa k tomu iba raz v takom zmysle, že ona takým veciam neverí a je už dosť stará na to, aby menila názor.

Ja rešpektujem jej postoj, ona rešpektuje moju prácu a tak medzi nami vládnu zdvorilé a korektné vzťahy.

Zaujímavá situácia nastala pred časom, keď bola u nás v nedeľu na návšteve. Z ničoho nič ju strašne seklo v krížoch. Asi hodinu sedela strnulo na posteli a manželka na nej skúšala rôzne lieky z lekárničky.

Keď sa ani po hodine situácia nezmenila, skôr zhoršila, manželka zavolala rýchlu zdravotnú pomoc. Aby pomoc bola čo najrýchlejšia, nezabudla do telefónu zdôrazniť, že svokra má 80 rokov a veľmi trpí.

Zdravotná pomoc prišla skutočne rýchlo, dali svokre infúziu a svokra si po pol hodine mohla konečne ľahnúť. Jej bolesť neprestala, len pod účinkom liekov trochu ustúpila. Zdravotníci jednoznačne odporúčali hospitalizáciu v nemocnici.

Celý ten čas som mal veľké pokušenie ponúknuť svokre emočné odblokovanie, ktoré je pri seknutí v krížoch obvykle veľmi účinné. Keď zdravotníci odišli, išiel som sa svokry do izby opýtať, ako sa má. Odpovedala, že strašne zle. Tak som jej nadhodil, že by sme mohli skúsiť emočné odblokovanie. Svokra zareagovala veľmi prekvapivo – vraj áno, nech to skúsim.

Manželka medzi tým pripravila večeru a keď sa išla po večeri pozrieť na mamu, tá sa jej hneď pýtala, kedy už s tým odblokovaním začnem.

Zavrel som sa sám do izby a začal merať emočným indikátorom, čie nepriateľské sugescie pripravili svokre takýto dramatický večerný program.

Nemecky sa seknutiu v krížoch hovorí hexenschus – rana čarodejnice.

Ja pri odblokovaní seknutia v krížoch vychádzam z toho, že to je obvykle dôsledok vyhroteného nepriateľstva s nejakým človekom. Veľmi nahnevaný človek niekedy dokáže vytvoriť veľmi silnú nepriateľskú sugesciu (kliatbu). Ak ju ten druhý človek príjme, tak mu spôsobí seknutie v krížoch.

S pomocou emočného indikátora (virgule) viem pomerať, ktorá osoba tú sugesciu vytvorila. Potom už iba stačí použiť ukončujúcu sugesciu, aby tá pôvodná negatívna sugescia prestala pôsobiť.

Emočné odblokovanie nie je zase až tak jednoduché. Často to nie je iba jedna nepriateľská sugescia, ale niekoľko sugescií. A ich rozmotanie si vyžaduje pomerne veľa času.

O jednom príbuznom, ktorý mal moju svokru v zuboch som vedel. A skutočne, indikátor mi potvrdil, že to boli jeho negatívne sugescie, ktoré na svokru doľahli. Trvalo mi to skoro tri hodiny, kým som poukončoval príbuzného vrúcne priania mojej svokre.

Svokra medzitým zaspala. Na druhý deň ráno som sa jej opýtal, ako sa cíti. Odpovedala, že po tej infúzii sa jej trochu uľavilo, ale aj tak chce ísť ležať do nemocnice, pretože ju to stále veľmi bolí.

Povedal som jej, že prvú časť odblokovania som urobil aj bez jej prítomnosti. Keby chcela v odblokovaní pokračovať, potom je nám treba si na to sadnúť.

Napriek tomu, že svokra sa stále tvárila, že tomu neverí, o desať minút už sedela so mnou pri stole a tak sme sa pustili do rozmotávania ďalšej kapitoly jej seknutia v krížoch.

Nameral som tam silné emócie od niekoho z jej známych. Ukázalo sa, že pred trištvrte rokom sa dostala do veľkého konfliktu so susedou, ktorá býva v rodinnom dome vedľa bytovky mojej svokry. Susedin syn, začal skupovať mestské pozemky a mal nabrúsené aj na pozemok, na ktorom stojí bytovka mojej svokry.

Svokrina bytovka má na trávniku pred bytovkou lavičku, na ktorej zvyknú sedávať dôchodkyne a vyhrievať sa na slniečku. Keď tam svokra raz sedela, išla okolo suseda a uštipačne prehodila, nech si ešte užijú slnka, pretože keď jej syn ten pozemok kúpi, dá tu lavičku odstrániť a všetko si to tam oplotí.

Moja svokra nelenila, zorganizovala petíciu proti skupovaniu mestských pozemkov susediným synom a celý predaj pozemku prekazila. Bolo okolo toho veľké haló.

Susedin manžel v tom čase dostal infarkt a suseda z toho obviňovala moju svokru, že to spôsobila ona svojou „ohováračskou“ petíciou.

Moja svokra obvykle nie je empatická, takže sa jej len tak nejaká sugescia nedotkne. Keď susedin manžel dostal infarkt, prišlo jej ho ľúto a to bol dôvod, prečo prijala susedine nepriateľské sugescie.

Ukončil som namerané sugescie a povedal svokre, že teraz treba počkať, ako sa odblokovanie prejaví.

Svokra i manželka boli pevne rozhodnuté, že pôjdu k lekárovi – špecialistovi, aby svokru zobrali do nemocnice. Odviezol som ich k lekárovi a nechal ich tam v čakárni. Bolo 10 hodín ráno.

O pol tretej poobede mi volá manželka, aby som po nich prišiel autom k lekárovi – špecialistovi. Vraj tam čakali úplne zbytočne. Keď prišli na radu, tak špecialista chcel odporúčací lístok od obvodného lekára. Tak išli k obvodnému lekárovi po odporúčací lístok a odsedeli si svoje aj u neho.  Keď sa konečne vrátili k tomu špecialistovi, tak zistili, že mu skončili ordinačné hodiny a už tam nie je.

Mamu to vraj už nebaví, kašle na nemocnicu, chce ísť radšej na miesto toho na záhradu.

Od toho emočného odblokovania svokra chytila druhý dych. Kamarátkam sa pochválila, že ju prekliala suseda a ďalej sa venuje svojej záhrade. A manželka mi poradila, aby som o tom napísal článok na svoj blog. Ak aj Vy teraz riešite seknutie v krížoch, možno je na čase skúsiť emočné  odblokovanie – prečítajte si o ňom viac tu >>>.

Keď vás vlastné deti znenávidia – Syndróm zavrhnutia rodiča

22.09.2022

Čo môže byť bolestivejšie ako zažiť, že vás vaše deti – vaša vlastná krv – odmietajú? Povedia vám, že vás nenávidia. Hovoria, že vás už nikdy nechcú vidieť. Tvrdia, že s vami nikdy nemali láskyplný vzťah: Ani v časoch, keď ste si medzi kreslami pod dekou urobili bunker – „To bola nuda, nikdy som to nerobila rada.“ Ani vtedy, keď ste sa k sebe túlili pri [...]

Rôzne podoby post-covidového syndrómu

31.05.2021

V poslednej dobe sa na mňa začali obracať klienti, ktorí sa po prekonaní covidu cítia unavení, smutní, majú bolesti brucha, hlavy, celého tela, búšenie srdca a podobne. A hovoria, že majú postcovidový syndróm. Na mojej webovej stránke mám Test emočných blokov, ktorý je v skutočnosti testom na posttraumatickú stresovú poruchu. Po vyplnení toho testu týmto ľuďom [...]

Ruská vláda zrušila obmedzenia kvôli korone.

22.03.2021

V októbri minulého roku som telefonoval s kamarátom v Moskve. Bol ako keby ho prešiel valec, práve sa on aj jeho manželka spamätávali z korony. Prichádzajúca druhá vlna zastihla aj ich. Bol zvedavý, ako sú na tom s koronou v Moskve teraz, a tak som mu zavolal. Zaujímalo ma hlavne, čo mi povie o vakcíne Sputnik. Jeho odpoveď bola trochu sarkastická. Povedal, že vláda sa [...]

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

Alexander Birčák

Pokojnou mysľou vyriešime každú úlohu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 38346x
Priemerná čítanosť článkov: 2950x

Autor blogu

Kategórie