Založ si blog

Problémy s kožou – atopický ekzém detí.

Mám 2,5 ročnú dcéru a 5 mesačného syna. Obidvaja majú atopický ekzém. Dcéra sa často škrabe po celom tele, strháva si obväzy, dostáva záchvaty zúrivosti, hádže sa po zemi a pociká sa. Syn v kuse plače a rany mu strašne mokvajú. Berieme kotrikoidy, homeopatiká, ale nič nezaberá.

Takto popísala situáciu svojich detí zúfalá matka Monika. A či má prísť na konzultáciu s deťmi. Odpovedal som jej, že dieťa do 5 rokov svojho veku využíva nervový systém matky. Preto stačí, ak príde na konzultáciu sama.

Dohodli sme sa na Skype konzultácii. Keď sme sa spojili a ona mi vyrozprávala, čo sa s jej deťmi deje, povedal som jej, že kožné ochorenia psychosomaticky súvisia s pocitom nečistoty. A či by ona, alebo niekto v jej okolí mohol mať pocit nečistoty v súvislosti s nejakými životnými udalosťami.

Monika mi na to povedala, že jej počatie a narodenie bolo problematické. Jej mama sa totiž ako 17 ročná zaplietla so ženatým mužom a neskôr s ním dokonca otehotnela. Vyvolalo to búrku odmietania a negatívnych emócií.

Otcova manželka sa rozhodla o manžela bojovať. Vyhľadala jej matku, išli spolu na kávu, kde jej matku presviedčala, aby jej manžela nechala na pokoji. Stretnutie dopadlo tak, že si obidve pri tom poplakali.

Monikina matka sa rozhodla, že si Moniku nechá. Monikin otec za ňou ešte asi 4 roky chodieval. Keď jej matka zistila, že Monikin otec sa nikdy nerozvedie, tak sa s ním rozišla a našla si iného partnera. Ten Moniku vychoval ako svoju dcéru.

S pomocou emočného indikátora som nameral veľmi silnú emóciu od otcovej manželky proti Monikinmu narodeniu. Otcova manželka si proste veľmi nepriala, aby sa Monika narodila, pretože by ju jej manžel kvôli tomu mohol opustiť.

Už po prvej konzultácii a uvoľnení nameraného emočného bloku Monika skonštatovala, že dcérka sa upokojila a nedostáva záchvaty zúrivosti a pocikávania, ako predtým. Po druhej konzultácii povedala, že tie štyri tmavšie fliačiky, ktoré ostali dcére považuje za drobnosť v porovnaní s tým, ako jej mokvalo celé telo. A že by sa potrebovala sústrediť na syna, ktorý sa síce upokojil, ale rany na lakťoch mu stále mokvajú.

U syna jeho kožné problémy súviseli tiež s vypätými emóciami okolo jeho mamy Moniky. Pred pár rokmi nastala totiž situácia, kedy Monikina mama začala podozrievať Moniku, že si začala aféru s jej manželom, Monikiným otčimom. Monika sa potom musela odsťahovať z domu na podnájom.

Vyhrotené emócie pri narodení Moniky i pri odchode Moniky z domova dlhodobo narušili jej duševnú pohodu. Keď sa jej narodili deti, Monikin stres sa preniesol na ne.

Trvalo to šesť konzultácií, kým sa Monikine emócie podarilo úplne upraviť (odblokovať) a stav detí sa dostal do normálu.

Ak aj vás, alebo vašich blízkych trápia kožné problémy, môže to byť spôsobené stresom z emočne vypätých situácií v minulosti. V takom prípade vám odporúčam využiť emočné odblokovanie stresu.

Keď vás vlastné deti znenávidia – Syndróm zavrhnutia rodiča

22.09.2022

Čo môže byť bolestivejšie ako zažiť, že vás vaše deti – vaša vlastná krv – odmietajú? Povedia vám, že vás nenávidia. Hovoria, že vás už nikdy nechcú vidieť. Tvrdia, že s vami nikdy nemali láskyplný vzťah: Ani v časoch, keď ste si medzi kreslami pod dekou urobili bunker – „To bola nuda, nikdy som to nerobila rada.“ Ani vtedy, keď ste sa k sebe túlili pri [...]

Rôzne podoby post-covidového syndrómu

31.05.2021

V poslednej dobe sa na mňa začali obracať klienti, ktorí sa po prekonaní covidu cítia unavení, smutní, majú bolesti brucha, hlavy, celého tela, búšenie srdca a podobne. A hovoria, že majú postcovidový syndróm. Na mojej webovej stránke mám Test emočných blokov, ktorý je v skutočnosti testom na posttraumatickú stresovú poruchu. Po vyplnení toho testu týmto ľuďom [...]

Ruská vláda zrušila obmedzenia kvôli korone.

22.03.2021

V októbri minulého roku som telefonoval s kamarátom v Moskve. Bol ako keby ho prešiel valec, práve sa on aj jeho manželka spamätávali z korony. Prichádzajúca druhá vlna zastihla aj ich. Bol zvedavý, ako sú na tom s koronou v Moskve teraz, a tak som mu zavolal. Zaujímalo ma hlavne, čo mi povie o vakcíne Sputnik. Jeho odpoveď bola trochu sarkastická. Povedal, že vláda sa [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Alexander Birčák

Pokojnou mysľou vyriešime každú úlohu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 37639x
Priemerná čítanosť článkov: 2895x

Autor blogu

Kategórie